Täby C

Täby C

Nya Täby Centrum väntas stå färdigt 2015. Förnyelsen kommer att ske både in- och utvändigt och antalet butiker väntas öka från 160 till 230 under den här perioden. Det är dock inte första gången centrumanläggningen står inför en omfattande förnyelse. Täby Centrum har växt stadigt sedan invigningen 1968.

2015 – Nya Täby Centrum

Nu stor första etappen i förvandlingen till att skapa Nya Täby Centrum klart. Det nya, fräscha och moderna torget har fått ett nytt innertak som utnyttjar solens ljus. På torget hittar man också butikerna Ordning&Reda och Box Bazar och caféerna Café Organic och Green Drizzel.

Samtliga butiker på plan 0 har fått nya butiksfronter som dessutom flyttats ut. Rullbandet har bytts ut och istället tar två rulltrappor våra besökare mellan plan 0 och 1. Även Information, lekutrymme för barnen och lounger har fått plats på centrala torget, både uppe och nere.

Hösten 2013 sker invigningen av etapp 2. Då kommer den södra fasaden mot dagens Attundafältsparkering byggts färdigt och gett centrumet ytterligare 14 000kvm med plats för butiker och lounger. 2013 invigs även det underjordiska toppmoderna parkeringsgaraget som omfattar 3 våningar och totalt ca 1200 nya parkeringsplatser. Hit kommer man enkelt via de nya tvåvåningsrondellerna som just nu byggs längs med Marknadsvägen. Från parkeringsgaraget kan man sedan enkelt ta hissarna rakt upp i den nya centrumbyggnaden.

Etapp 3 avslutas under hösten 2014 och då har även den södra fasaden utökats med ca 14 000kvm. Här kommer framtidens livsmedelstorg skapas med direktaccess till parkeringen på södra sidan. Även parkeringen på södra sidan kommer då stå klart och totalt innefatta ca 1800 platser.

När hela Nya Täby Centrum står klart år 2015, kommer det att omfatta en area om 78 000kvm med plats för ca 230 butiker. Serviceutbudet kommer att vara mycket omfattande, med trygga utrymmen för barn att leka och vistas på, lounger med plats för vila och avkoppling, trevliga sköt- och amningsrum och toaletter av hög standard på lättillgängliga platser. Täby Centrum kommer att bli en upplevelse utöver det vanliga för den som vill shoppa eller bara koppla av i en inspirerande miljö.

2002 togs det första viktiga steget mot Nya Täby Centrum
Första steget mot ett nytt och ännu bättre Täby Centrum togs i december 2002 när kommunalfullmäktige godkände planeringsavtalet mellan Täby Kommun och Rodamco. Arbetet med att skapa ett nytt och samtida centrum med både bostäder och kommersiella utrymmen tog sin början. Förnyelsen innebar en översyn och man försökte sudda ut gränsen mellan nya och äldre delar.

1991 – Täby Centrum byggdes ut och fördubblade butiksutbudet
I september 1991 invigdes ett ännu större Täby Centrum som hade växt med en 110 meter lång inglasad affärsgata i tre plan. Butiks- och serviceutbudet fördubblades från ca 60 till 110 butiker. Två nya kontorsbyggnader med en sammanlagd yta på 8.000 kvm tillkom, liksom en ny bussterminal och nya parkeringsplatser.

1968 – ”framtidens centrum”
Redan när Täby Centrum för första gången invigdes 1968 omnämndes det som ”framtidens centrum”. Det var också den första inglasade centrumanläggningen i Stockholm och blev snabbt ett av stadens mest omtyckta och välbesökta, med en genomströmning av ca 20.000 besökare per dag.